MIKRO DRENGE (2010-2012)

SÆSONSTART UGE 33
TILMELDING

DENNE SIDE ER OPDATERET FOR SÆSON 2019/2020 🙂

Holdbeskrivelse

Er du fuld af energi og synes det kunne være fedt at lære at lave salto, flikflak og skruer, så kig med her! Vi gentager succesen fra sidste sæson og starter igen i år et stærkt drengehold, som skal konkurrere i mikro-rækken. Drengene i denne alder er fulde af energi og potentiale, som vi er mere end klar til at forme til talent i vores fantastiske springcenter, midt i Roskilde!

Vi opstarter igen i år et stærkt hold med dygtige drenge i mikrorækken. Mange drenge i denne aldersgruppe har et stort potentiale, og vi vil gerne allerede nu opbygge en sund og stærk gruppe af talentfulde konkurrencedrenge. Efter at have skabt en masse dygtige mini, junior og seniordrenge starter vi helt fra bunden og bygger nogle nye årgange af stærke mikrodrenge der skal skabe klubben de næste mange år.

Rytme
Rytmeserien vil blive lavet af os trænere. Vi vil i år sørge for at vi bruger opvarmninger til både momenter og rytmedele fra drengenes korte rytmeserie, men på en måde så de også altid skal springe når de er til træning. Målet er at de skal blive knivskarpe i rytmeserien, når vi nærmer os sæsonens konkurrencer, men for drenge i denne aldersgruppe er det svært at konkurrere sig i lang tid om rytme og derfor putter vi spring ind imellem. Mange af drengene har aldrig prøvet rytme på dette svære niveau før, og derfor kommer vi til at bruge mange gange på disse nye bevægelsesmønstre og seje momenter som drengene skal have indøvet.

Spring
I vores lækre springcenter midt i Roskilde, står vi klar til at udfordre drengenes mod og motorik i nogle af Danmarks absolut bedste faciliteter! Uanset om du har prøvet spring før eller er ny i sporten, så lover vi masser af sjov, leg og udfordring og uanset, hvad dit startniveau er, så skal du nok udvikle dig en hel masse!
På springbanen skal vi arbejde med araber-flikflak til saltoer og kraftspring til saltoer. Hvis vi bliver rigtig dygtige sætter vi også skruer på saltoerne.

På trampet er målet at kunne udføre strakte saltoer med skruer og opbygge den nødvendige grundteknik, der er afgørende for deres videre udvikling. Alt det teknik der leges ind i drengene i disse helt unge år kommer til at præge resten af deres gymnastik liv – så det er vigtigt det læres på den rigtige måde.
Fælles for redskaberne er, at vi arbejder drengene op helt fra bunden og starter med at skabe en god solid grundteknik, som senere gør, at de kan udvikle sig hurtigere. Vi vægter teknik og styrke højt, da vi ved at det skaber en mere stabil udvikling, og så prioriterer vi teknisk udvikling højere end konkurrenceresultater, da vi har store planer for drengenes fremtidige gymnastikkarrierer.

På springsiden vil drengene møde mange udfordringer. Nogle af drengene har prøvet det før, og andre skal lære, hvad det vil sige at træne hårdt og målrettet. De vil opleve stor fremgang med deres spring. På banen vil vi arbejde med alt fra vejrmøller til araber-flik-salto med skrue(r), og på trampetten er målet strakte skruespring efterhånden som teknikken indøves i løbet af sæsonen. Den enkeltes niveau er ikke altafgørende når de starter på holdet, da de er så unge. Lysten til at træne vægter tungest.

Opstart
Man er mere end velkommen til at komme forbi hallen til et par ”prøvetræninger”, for at se hvad sej drengegymnastik er for en fisk. Husk et par shorts og en drikkedunk!
Glem ikke at det ikke betyder noget, at man måske ikke har lavet det før – det er lysten og viljen der tæller – så skal vi nok gøre dig super dygtig!
Konkurrencer og opvisninger
Holdet er et konkurrencehold med fokus på både udvikling og på resultater til konkurrencerne. Hvis antallet af gymnaster tillader det, vil vi både stille med et 1. og et 2. hold, således at så mange som muligt kommer i konkurrence.

Alle gymnasterne på holdet får mulighed for at deltage i sæsonens opvisninger.
TeamGym er en konkurrencesport og vi skal selvfølgelig forsøge at balancere drengenes tekniske udvikling med de bedst mulige konlkurrenceresultater vi kan kæmpe os til. Afhængigt af antallet af drenge, håber vi at kunne stille to hold til konkurrence, så alle kan konkurrere med og mod andre drenge på samme niveau. Alle deltager desuden i sæsonens opvisninger, hvor vi viser frem, hvad vi har lært.

Generelt
Træningerne vil ikke kun give drengene en større kunnen indenfor spring og rytmisk gymnastik. TeamGym giver drengene en høj grad af forståelse for, hvordan hårdt arbejde og rigtig teknik betyder hurtigere og mere stabil udvikling, samt bedre resultater til konkurrence. De vil lære at være disciplinerede omkring træningen og lære, hvordan man er et hold, der samarbejder om opgaverne.
Udover det skal drengene selvfølgelig have det rigtig godt på holdet og glæde sig til at komme til træning, for gymnastik er det fedeste for seje drenge i den alder.

I Roskilde TeamGym har vi fokus på at give drengene de bedste forudsætninger for at udvikle sig hele vejen fra de første træninger til de er mikrokonkurrence drenge, minidrenge, juniordrenge og engang nogle af landets dygtigste seniorgymnaster.

Det betyder at en stor del af træningen vil tage udgangspunkt i grundteknik og indøvelse af de mest teknisk korrekte bevægelsesmønstre. Derudover stræber vi også efter at give drengene de fysiske forudsætninger for at blive i gymnastikken i mange år. Det forsøger vi at opnå gennem forebyggende stabilitetstræning og tung styrketræning, så de kan klare de høje belastninger og kræfter som vi arbejder med i gymnastik.

Som forældre er i mere end velkommen til at tage fat i os eller skrive en besked, hvis I brænder inde med nogle spørgsmål.
Vi vil i starten af sæsonen indkalde til et forældremøde, hvor vi vil komme ind på lidt af det hele. Derudover håber vi at i vil være med til at bakke op om drengene og vores plan for deres udvikling, som blandt andet betyder, at drengene skal lære at arbejde disciplineret både i hallen og derhjemme med ”gymnastiklektier”.
Vi glæder os til at se så mange friske drenge som overhovedet muligt!

Gymnaster der er udtaget på et TeamGym hold, er IKKE nødvendigvis udtaget til at deltage i den enkelte konkurrence, men kan evt være tilknyttet som reserve til det enkelte hold under en konkurrence (til næste konkurrence kan det være anderledes).
Ud over alle træningerne, vil der være sociale arrangementer som camps, fællestræninger med de andre gymnaster fra Roskilde TeamGym, ture mm.
Forældrene forventes at hjælpe til ved mindst et større Roskilde TeamGym arrangement i løbet af sæsonen, samt forventes at læse forældremanualen der er til rådighed på hjemmesiden.

Der vil være ekstra udgifter til en opvisnings/konkurrence-dragt, konkurrence licens til GymDanmark samt transport til konkurrencer, opvisninger mv.

Kontingentet er inklusiv en lang sæson der går fra uge 33 i august til og med juni sommeren 2020 – SAMT incl. konkurrence og opvisningens gebyrer.
Bemærk – ændrede trænings tider kan og vil forekomme ved specialtræninger.

 

 

Træningstider

Onsdag kl. 16.00 – 18.00 Spring (Idrættens Hus)
Søndag kl. 12.00 – 14.00 Spring & Rytme (Idrættens Hus)

 

Træningssteder

Idrættens Hus Roskilde, Kildegården 1, 4000 Roskilde

 

Kontingent

2900 kr per sæson.

Kontingentet stiger med 10% pr. 1. oktober, hvis ikke man er indmeldt inden da.


Tilmelding og betaling skal ske inden den 1. oktober

I kontingentet indgår deltagerbetaling for deltagelse i de regionale og nationale konkurrence samt de lokale opvisninger.


Øvrige udgifter

Der må desuden forventes ekstra udgifter i forbindelse med køb af konkurrence dragt (800-1000 kroner), tilkøb af konkurrence licens (225 kroner) samt udgifter til transport, kost og logi i forbindelse med en eller flere konkurrencer/arrangementer.

Trænere

Christian Harck

Christian Harck

 

Chefspringtræner og Chefrytmetræner

+45 26 37 46 86

Malthe Andersen

Malthe Andersen

 

Spring og rytmetræner

 

Magnus Lauritzen

Magnus Lauritzen

 

Spring og rytmetræner

Ida Piper

Ida Piper

 

Spring og rytmetræner

 

Viola Vilsøe

Viola Vilsøe

 

Spring og rytme hjælpetræner

Laura Meincke

Laura Meincke

 

Spring og rytme hjælpetræner